Tel: 0522-632400   E-mail: info@nissesvaxter.se

Visa meny

Kontakta oss

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
CAPTCHA
Bevisa att du inte är en robot
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Buskar och träd

Finns det något ljuvligare än när löven hos en lind, lönn eller rönn spricker ut? Eller forsythians rop att våren är här? Och vi älskar väl alla syrenens ljuvliga doft i examenstider och sommarens doftande underverk, schersminen? När hösten kommer bjuder rönn, aronia, häggmispel och benved på en kaskad av sprakande höstfärger.

Hos oss hittar du säkert din egen favorit och det finns många, både vanliga och ovanliga, träd och buskar att välja bland i vårt sortiment. Av exempelvis rododendron och azaleor har vi över hundra olika sorter att erbjuda!


Planteringsråd för buskar och träd


Prydnadsträd
Lossa krukan försiktigt och sätt ner trädet. På växter som har knutet nät runt rotklumpen måste knuten klippas bort, detta görs när trädet står i gropen.

Trädet skall stå lika djupt i jorden som i krukan, med förädlingsstället ovan jordytan. Är jorden lerig planteras trädet på en kulle med 1/3 till 1/4 av klumpen ovanför den befintliga markytan, detta förhindrar att rötterna står för blött. Fyll på hälften av jorden och vattna rikligt, cirka 20 liter. Fyll på resten av jorden, tryck till så att trädet står rakt och stadigt. Vattna igen.

Nyplanterade träd behöver stöd. Slå ner en stör cirka 10 centimeter från stammen. Bind trädet mot stören med ett brett plastband under kronar. Kontrollera flera gånger varje sommar att plastbandet ej skär in i stammen. Efter3 år tas stören bort.

 
Buskar
Lossa krukan eller påsen försiktigt och sätt ner växten så att klumpen kommer i nivå med jordytan. På växter som har knutet nät runt rotklumpen måste knuten klippas bort, detta görs när växten står i gropen. Fyll på hälften av jorden och vattna rejält, cirka 20 liter. Fyll på resten av jorden och vattna igen.

Vintergröna växter, speciellt de som höstplanteras, bör på vårvintern skuggas eller täckas med skuggväv eller granris för att förhindra uttorkning innan tjälen är borta.

Magnolia soulangiana, praktmagnolia
Euonymus alatus, vingad benved