Tel: 0522-632400   E-mail: info@nissesvaxter.se

Visa meny

Kontakta oss

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
CAPTCHA
Bevisa att du inte är en robot
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Klängväxter och klematis

Även en liten trädgård går att göra härligt prunkande genom att plantera på höjden. Med klätterväxternas hjälp kan du klä in träd, buskar, spaljéer och staket. De kan även fungera som marktäckare och klänga över stenar, endast den egna fantasin sätter gränser.

Vi är särskilt stolta över vår stora klematisavdelning där du kan hitta sorter i växtrikets alla färgnyanser. Vi har sorter som kryper, för plantering i kruka, de som klättrar i träd och buskar och de som doftar fantastiskt - alla med olika blomningstid som är spridd över hela säsongen.

Välkommen in att botanisera bland alla klematis eller våra övriga klätterväxter, som exempelvis murgröna, kaprifol, pipranka, humle, vildvin och blåregn.


Planteringsråd för klängväxter

Klängväxter bör ej planteras för nära husväggar där jorden oftast blir för torr.
Lossa krukan försiktigt och sätt ner växten så att klumpen kommer i nivå med jordytan. På växter som har nät rking rotklumpen ska knuten klippas bort, detta görs när växten står i gropen. Fyll på med hälften av jorden och vattna rejält, cirka 20 liter. Fyll på resten av jorden och vattna igen.

Särskilda planteringsråd för klematis:
Klematis ska planteras så att jordklumpen hamnar cirka 10 centimeter under markytan. Närmast rothalsen fyller man på med något dränerande material, exempelvis fint grus eller lecakulor. Fyll sedan på med jord runtom och vattna rejält. Skugga gärna de nedre delarna av klematisen genom att plantera någon annan växt framför. En nyplanterad klematis behöver regelbunden och riklig vattning.